FHF:s dressyrlag vann mot alla odds

22 augusti 2023
Hillevi Silberg på Fix William omgiven av Sara Bocci och Birgitta Fredriksson,

Först blev en häst halt. Sedan fick två stanna hemma på grund av misstänkt smitta i deras stall. Men med en lånehäst och med en hoppryttare som aldrig ridit en dressyrtävling fick FHF ihop ett lag – som vann första omgången i Gotacupen i hästdressyr i helgen.

Från början fanns det sju ekipage som var redo för start i första omgången. Men en av dessa blev sjuk och då fick stallkompisen stanna hemma eftersom det var oklart om sjukdomen var smitttsam. Dessa hästar står inte på ridskolan.

Sedan blev det en hovböld på en tredje häst, och plötsligt blev läget lätt panikartat. Men då ställde familjen Johansson upp och lånade ut ”Mirre”, Mr Know It All, till Birgitta Fredriksson som hann rida den hästen i 30 minuter dagen före tävling.

Hillevi Silberg som hade räknat med att vara reserv klev in som ordinarie, och vann dessutom sin klass, och sedan gjorde hoppryttaren och FHF:s allt i allo Felicia Bengtsson en bragdinsats.

Felicia Bengtsson och Perfect Pearl.
Sara Bocci, Hillevi Silberg med Fix William och Birgitta Fredriksson.

Två dagar efter att hon och Perfect Pearl åkt tur och retur till Mantorp för att rida deras andra 1,35 tillsammans, vilket de gjorde med noll fel, skolades Pelle snabbt om till dressyrhäst och blev fjärderyttaren – som red ihop 70 procent och blev individuell trea i sin klass.

I dressyrtävlingen skulle två ekipage rida Lätt C:1 och två Lätt C:2, och vilka som skulle rida vad var uppgjort sedan tidigare. Men eftersom Felicia skulle på ponnytävling senare samma dag med lillasyster Louisa behövde hon starta tidigt och därmed rida Lätt C:1, som gick först, vilket innebar att Birgitta inte bara fick rida lånehäst utan dessutom lära in ett nytt program på rekordtid.

Fjärderyttaren Sara Bocci på Paissy var den enda som kom till start enligt plan.

Förväntningarna var av förklarliga skäl inte så höga, men FHF-lagets resultat räckte hela vägen till seger i första omgången.

Nästa omgång är om ett par veckor. Är du sugen på att vara reserv så hör av dig till Birgitta. Man vet aldrig vad som kan behövas.

Resultat Mariestad

crossmenu